Amit rólam tudni érdemes...


"...Egy olyan világban, ahol a mennyiség egyre inkább háttérbe szorítja a minőséget, és ahol egyszeri használatra gyártjuk a tárgyakat, egy kapcsolat válságos pillanataiban könnyen felmerülhet az a gondolat, hogy új társat keressünk magunknak. 
Aki már többször megtette ezt, valószínűleg újra és újra rácsodálkozott arra, hogy új partnerei hasonló "gyári hibákkal" rendelkeznek, mint a régiek. Végül pedig arra a következtetésre juthat, hogy a másik nem egyszerűen ilyen, és kész. 
Ha egy kapcsolat merevvé és nehézkessé válik, ne feledjük, hogy társunk kizárólag saját hiányosságainknak tart tükröt...."

/Ole Nydahl/    

"...Az embernek mindig vannak önmagával kapcsolatban kétségei, és ezért igénye is van rá, hogy kontrollálja önmagát, akár mások segítségével is. Én, ahogy öregszem, egyre gyakrabban teszem fel a kérdést, hogy biztosan igazam van-e, biztosan jól látom-e a dolgokat?..."

/Friderikusz/    

A fenti két idézet rövid, kifejező és elég pontos megfogalmazása annak, hogyan gondolom a családhoz, egy közösséghez, a mindennapi élethez való viszonyomat. De hogy mit gondolok, hogyan próbálom tenni a dolgom, erről belső oldalaim tartalma többet elárulhat, természetesen ha érdekel...

tosapa 

Tóth Sándor vagyok, a Mérleg jegyben (kínai szerint; nyúl) születettek családjába tartozom, és mi mérleg jegyűek állítólag ilyenek vagyunk...
A Mérleg a megméretés, a mérlegelés, az igazságos, kiegyensúlyozott ítélet, az erőegyensúly szimbóluma. Az állatövben a Mérleg a Kossal szemben helyezkedik el. Míg a tavaszi napéjegyenlőséget jelölő Kos az erők felszínre törését, a kezdetet jelöli, addig a Mérleg az őszi napéjegyenlőség idejét, mikor a nappalok rövidülnek az éjszakák hosszabbodnak. A természet, a szerves anyag haldoklani kezd, mely a Skorpió jegyében, novemberben éri majd el a csúcspontját.
A Mérleg jegye a természetben ekkor jelen levő egyensúlyt fejezi ki. De annak ellenére, hogy az éjszaka és nappal egyenlő, ez nem az a kezdeti, alkotó egyensúly mely a Kosnál áll fenn, hanem az, mely valamely folyamat végén jelentkezik. Egyfajta visszapillantás, összefoglalás ez, mintha a természet igazi elmúlása előtt még egyszer számba vennénk, hogy mi is az, amit magunk mögött hagyunk.
Európa jobbára mérsékelt égövén, ahol a Mérleg-kép kialakult, ekkor, októberben nyílnak az utolsó virágok, de ezek kromatikája már nem a nyári buja növényzet sokszínűsége, hanem az ősz meleg tónusú, aranysárga, óarany fénye. Ilyenkor már nyoma sincs a nyári hőségnek, de a téli hideg sem érkezett még el, mégis mindkettő ott sejlik a levegőben és az emberek hangulatában, ahogy a mérlegnek is mindkét serpenyőjében azonos súlynak kell lennie ahhoz, hogy az kiegyensúlyozódjon.
A Mérleg az ellentétek kiegyensúlyozottságát szimbolizálja. Más elképzelés szerint a Mérleg jegy a skorpió ollójából adódott. Ha a Mars és a Plútó által uralt Skorpió az archaikus magatartásmintákkal, az ember brutális ösztöneinek, a rossznak és állatiasnak tartott részével hozható kapcsolatba, itt, a Mérlegnél, az ember szellemi képessége, a megismerés és cselekvés egyensúlya kerül előtérbe, melyet a kulturált, harmonikus együttélés kritériumai befolyásolnak.
A Mérleg már ősidők óta az igazságosság, a tárgyilagosság, a pártatlanság, valamint az ellentétek egyensúlyának a szimbóluma. A Skorpió igazságossága viszont ösztöni eredetű indíttatás, afféle "Szemet, szemért"...
Ebből az archaikus, fajfenntartó ösztönből fejlődött ki az ember azon képessége, hogy objektív és mérlegelő módon tudja kezelni az ösztöneit. Ez a visszafogott álláspont viszont nem a személyes érzéseken alapszik, hanem minden közbejátszó tényező mérlegelésén és kiértékelésén is. Ez az álláspont a Mérleggel pont szemben álló, a tőle legtávolabbra elhelyezkedő Kos ellentéte, mely hirtelen cselekvő, impulzív alkat.
A Mérleg jegyében az egyén, ellenőrizve a féktelen ösztönöktől fűtött természetét, szembe helyezi azt a tiszta, kiegyensúlyozott gondolkodásmóddal, a magasabb rendű kritériumokkal. Spontán indíttatásai visszafogásával, az ember kulturált módon képes kapcsolatot teremteni, mely esztétikai szempontból is kellemes környezetet teremt számára.
A mérleg jegye azt az emberi kapcsolatot jelképezi, melyet a harmónia, a teljesség és a kulturáltság tart egyensúlyban.

A fentiek "hellyel-közzel"-i igazságát nem kommentálnám, de a belső oldalaim "Hobby", "Informatika", "Kosárlabda", "Napjaink""Élménytár""Galéria" lényegesen tisztább képet adhatnak.
 

...és a családomról...

A család köteléke mérhetetlen hatalommal áld meg minket. De azt is el kell fogadnunk, ami vele jár. Felelősséget nyújt, hogy feltétel nélkül szeressünk, sajnálkozás nélkül. Sosem mondhatunk le e kötelék hatalmáról, még akkor sem, ha próbára teszik. A kötelék táplál minket, erőt ad nekünk. E nélkül az erő nélkül semmink sincs. 

Ági és én
Péter Gábor
Kristóf Dániel